Over mij

Heel wat mensen zijn nieuwsgierig naar hoe mijn vintage passie is ontstaan en uitgegroeid tot een winkel! Daarom vertel ik hier graag in het kort wie ik ben en …. hoe het zo is gekomen!

Ik vond het altijd al ontzettend leuk om markten af te struinen, op zoek naar ‘oude’ pareltjes, maar dat beperkte zich vooral tot in de vakanties of een paar keer per jaar een markt in de regio. Toen ik samen met mijn vriend een paar jaar geleden een huis uit 1933 kocht in het centrum van Oosterhout werd mijn liefde voor ‘oud’ steeds meer aangewakkerd. Op zoek naar mooie, leuke nieuwe en oude spulletjes voor ons huis kwam ik steeds vaker gave retro, vintage en design items tegen en zo werd een nieuwe passie geboren.

Maar daar bleef het niet bij. Deze hobby groeide en groeide... mijn vriend werd ook aangestoken door het vintage virus en steeds vaker trokken we er op uit om mooie spulletjes te vinden. Engeland, België, Duitsland, niet veel was ons te gek om nieuwe vondsten te scoren. Inmiddels stond ons eigen huis al lang vol, dus haast als vanzelf begonnen we andere mensen blij te maken met onze vintage vondsten! Naast onze banen een druk maar super leuk bestaan. Want zoals ik heb gemerkt is (naast het vinden van nieuwe vintage pareltjes) de big smile van mensen die blij mijn huis verlaten met een nieuwe aanwinst echt de ultieme beloning!

Het werd tijd voor een nieuwe stap. Ons huis puilde uit, de schuur ook en de zolder kon je bijna niet meer op… Hoogste tijd om een opslag te vinden voor alle mooie vintage, retro en design spulletjes. Met behulp van Adhoc kreeg ik de mogelijkheid om in het centrum van Oosterhout NB een pop-up store te starten. Hartstikke spannend want ik had nog nooit een winkel gerund, maar ach, wie niet waagt...  en zo had ik ineens een heuse winkel! 

Omdat ik behoorlijk wat tijd kwijt ben met mijn jacht naar gave nieuwe vintage en design is VintageMeesters beperkt geopend op vaste tijden, maar daarnaast kan je ook gewoon op afspraak komen shoppen natuurlijk. Na ruim twee jaar te hebben kunnen' proefdraaien' in de winkel ben ik per half januari 2022 met VintageMeesters verhuisd  naar een geweldig toffe nieuwe locatie; de voormalige Galvanitas fabriek in Oosterhout NB. Een heerlijke plek boordevol historie, het lijkt wel of het zo heeft moeten zijn. Op mijn lijf geschreven, deze stoere plek met karakter. Alle vintage parels komen hier prachtig tot hun recht. Ik hoop jullie allemaal snel te mogen begroeten!  

 

Hartelijke groet, Monique