Home » Blog

Blog VintageMeesters

Just do it?

Ondernemerschap leuk? Ja! Makkelijk? Nee. Voor jezelf beginnen, eigen baas zijn vrijheid.. wie droomt er niet van? Talloze mensen fantaseren over het hebben van een eigen onderneming, groot of klein, online of met een fysieke winkel. Dé stap zetten gebeurt vaak vanuit een idee, kans, overtuiging, een passie of simpelweg noodgedwongen. Werkt het altijd? Nope. Je leest en hoort vrijwel alleen over de succesverhalen, niet over de (minstens even zovele of meer) mislukkingen en faillissementen. 

Lees meer »

Make Your Day!

Mijn – in de lokale krant genoemde – bliksemverhuizing met de winkel van VintageMeesters naar het fabrieksterrein van de voormalige meubelfabriek Galvanitas was binnen no time een feit. Na een toch wel bewogen kerst, een uitermate onhandig getimede lockdown, flink wat verhuis, klus en serieuze  schilderactiviteiten kon ik begin februari voor het eerst sinds tijden weer eens lekker de deuren open gooien! Wat een tikkeltje onwennig begon bleek al snel op mijn lijf geschreven.

Lees meer »

VintageMeesters 2.0

De dagen voor kerst stonden voor mij in het teken van een hoop drukte, onrust en onzekerheid. Terwijl er een nieuwe lockdown boven mijn hoofd hing bleek er op zeer korte termijn ook een einde te komen aan de huisvesting van VintageMeesters. Zoals jullie wellicht weten huur ik het huidige winkelpand anti-kraak en dat betekent dat wanneer er zich een ‘reguliere’ huurder aandient ik 28 dagen heb om te vertrekken. Dat gaf stress. Zeker toen er diezelfde zaterdag ook nog een lockdown werd afgegeven tot minstens 14 januari.

Lees meer »

Vintage meubelen: hoe herken je ze?

Het verschil tussen vintage en retro meubelen is nog lang niet voor iedereen klip en klaar. Misschien weet jij ook niet precies hoe het nou ook alweer zat. Vintage wordt vaak aangeduid als retro en andersom. Daarom een korte uitleg zodat je precies weet wanneer iets vintage of juist retro is.

Lees meer »

Een hoera met ups en downs

Alweer twee jaar geleden besloot ik de koe bij de horens te  vatten en een vintage winkel te openen. Vintage kopen en verkopen deed ik tot dat moment ‘on the side’. Ik had tenslotte al een eigen bedrijf en daarmee een fulltime werkweek. Hoewel ik al een poos iets anders wilde in mijn werkend leven wist ik heel lang niet goed wat dat dan zou moeten zijn.  Waar werd ik nou echt blij van, kreeg ik nieuwe energie?

Lees meer »

Net als in de film

Als enorme liefhebber van de fifties en de sixties ben ik ook fan van series als Mad Men en wat recenter Why Women Kill. Zeker de scenes die zijn geschoten in de jaren vijftig tot zeventig vind ik fantastisch. De kleding, de kapsels, de auto’s en niet te vergeten het interieur! Zo zorgvuldig uitgezocht, het klopt gewoonweg allemaal, tot op detailniveau (zoals de whiskyflessen op de Hollywood Regency trolleys), prachtig!

Lees meer »

5 tips voor een vleugje vintage in je interieur

Vintage (oftewel tweedehands) is inmiddels ver verwijderd van een stoffig en suf imago. Waar mensen vroeger nog niet dood gevonden wilde worden in een kringloopwinkel is het vandaag de dag hip hot and happening om daar rond te struinen en te speuren naar bijzondere vondsten en pareltjes uit vervlogen tijden. Je huis opleuken met mooi tweedehands zorgt niet alleen voor een creatief en origineel interieur, je bent ook nog eens lekker duurzaam bezig en je draagt je steentje bij aan de circulaire economie. Wat wil je nog meer?

Lees meer »

Messing poetsen: drie handige en één geheim tip!

Ben je ook zo’n fan van vintage messing in je interieur? Dan is het handig om te weten hoe je die mooie spulletjes moet laten shinen! Laten we beginnen te vertellen wat messing nu eigenlijk precies is. Messing is een vast mengsel van koper en zink, doorgaans gelig van kleur en daarom ook wel geelkoper genoemd. Messing laat zich eenvoudig bewerken en zijn mooie goudkleurige tint maakt het een  gewild product voor het maken van beeldjes zoals katten, vogels, olifanten… zeg maar het halve dierenrijk. Daarnaast wordt het ook gebruikt voor het maken van kandelaren of het afwerken van vintage meubels zoals tafels of barcarts.

Lees meer »

Een vintage winkel in coronatijd: werkt dat?

Als je me die vraag een paar maanden geleden had gesteld had ik hoofdschuddend gezegd dat ik dacht van niet. Toen de volledige lockdown werd afgekondigd en de winkelpui voor onbepaalde tijd naar beneden moest had ik er een hard hoofd in. Hoe nu verder?

Lees meer »

Vintage scoren voor beginners

Vragen staat vrij en heel wat klanten vragen mij daarom geregeld naar de herkomst van de vintage en design items die ze in mijn winkel of in de webshop aantreffen. Maar helaas, veel verder dan ‘deze komt uit Nederland, België of Duitsland’ kom ik niet, want het prijsgeven van die informatie staat min of meer gelijk aan een het opdoeken van mijn toko.  Zodra iedereen weet waar Abraham de mosterd haalt (of in dit geval Sara de vintage 😉) kan ik er net zo goed mee stoppen. Het prijsgeven van bronnen, inkoopadresjes en locaties is in deze branche not-done.  Ook ik heb dat aan den lijve ondervonden toen ik begon. Concullega’s hielden hun kaken stijf op elkaar en daar heb ik inmiddels alle begrip voor!

Lees meer »