Blog VintageMeesters

Vintage Route op Zaterdag 8 juni

Zaterdag 8 juni 2024 is het weer zover! De derde Vintage Route georganiseerd door Kingsman Design gaat van start. Extra leuk: we hebben deze editie een aantal toffe nieuwe deelnemers.

Lees meer »

Vintage in je interieur: 5 voordelen

Wil jij ook graag meer vintage in je interieur? Doen! Twijfel je nog een beetje en weet je niet goed waar te beginnen? Lees dan onderstaande vijf voordelen maar eens door. Wedden dat je binnen no-time je eerste vintage item hebt gescoord?

Lees meer »

VintageMeesters: on the move!

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: VintageMeesters gaat verhuizen! Dat is inderdaad redelijk vlotjes na mijn laatste verhuizing…  maar het goede nieuws is dat ik dicht ik lekker dicht in de buurt blijf. Mijn nieuwe locatie is wederom op het Galvanitas terrein en wel aan de ‘overkant’ van het terrein. Natuurlijk ga ik jullie de nieuwe locatie uitgebreid showen op mijn socials, maar het is wel zo handig om in een blogpost het een en ander te verduidelijken.

Lees meer »

Vintage interieur: de 5 meest gestelde vragen

Voor velen is het een droomscenario: het hebben van een eigen vintage winkel! Een eigen ruimte vol met de mooiste vintage parels, kastjes, spiegels, lampen, fauteuils, hier en daar een mid century design stuk en natuurlijk tal van mooie accessoires. Dat ondernemen niet altijd over rozen gaat, daar schreef ik al eerder over. Maar wist je al welke vragen mij als eigenaar van VintageMeesters het meest worden gesteld? Dat vertel ik je in deze blog!

Lees meer »

Vintage handel, tactiek en boze mensen

Je zou denken dat ik na een jaar of wat in deze business de inkoop-verkoop techniek aardig onder de knie heb. Niets is minder waar. Vorige week vloog het weer eens lekker uit de bocht. Ik was er met mijn hoofd niet helemaal bij en vergat terstond mijn eigenhandig opgestelde regels.

Lees meer »

Vraagstukken

Het hebben van een vintage onderneming is dynamisch, leuk, inspirerend, vermoeiend, hilarisch, geweldig, interessant, stikvervelend soms maar nooit saai. Ik merk wel dat er in de afgelopen vier jaar het een en ander is veranderd. Bij mij, in de markt, met wat ik wel of juist niet (meer) wil en dat zorgt ervoor dat ik soms opnieuw moet zoeken naar een nieuwe balans. Die zoektocht uit zich soms in onzekerheid. Ja, ook op mijn vintage leeftijd is die er nog altijd. Gelukkig niet meer zo vaak als ‘vroeger’ maar toch. De uitdaging is om niet te handelen vanuit die onzekerheid maar om dicht bij mezelf te blijven en uit te gaan van mijn eigen kracht. Klinkt mooi, maar in de praktijk is dat nog best lastig.

Lees meer »

Kan er nog wat vanaf?

In vintage-land staat de prijs bij de aankoop van een product vrijwel altijd ter discussie. In tegenstelling tot de boodschappen bij de (buurt)super, het visje bij de viswinkel, de mandarijntjes bij de groenteboer of je sokken bij de Hema. Daar waar we bij ‘reguliere’ winkels zonder blikken of blozen het bedrag betalen dat wordt aangeslagen op de kassa, willen nogal wat mensen in een vintagewinkel onderhandelen over de prijs die op het prijskaartje staat.

Lees meer »