Geregeld krijg ik de vraag of ik ook vintage inkoop. Uiteraard! Zonder inkoop geen verkoop zeg ik altijd. Maar wat ik wel en niet inkoop luistert nogal nauw. Zo koop ik geen complete serviezen of meubels van voor de jaren 50 of na de jaren 70.

 

Ook hele inboedels laat ik passeren. Ik heb namelijk maar een beperkt winkeloppervlak tot mijn beschikking. Daarom is het misschien wel handig om mijn ‘spelregels’ eens op te schrijven. Op die manier is het voor iedereen duidelijk wat ik zoek en hoe ik het liefst te werk ga.

 

  • Ik zoek: meubels, klein meubelen en interieur accessoires uit de jaren 50/60/70. Niet ervoor en niet erna. Ook Nederlandse mid centrury design zoals Louis van Teeffelen, Braakman, Dijkstra, Hala of Deens design uit die periode kunnen voor mij interessant zijn.
  • Test: als het heel erg lijkt op de meubels die in de webshop staan: YES daar word ik blij van! Lijkt het er niet op dan is het niets voor mij en hoef je me niet te benaderen.. sorry!
  • Ik zoek GEEN bankstellen, bedden of kledingkasten.. WEL: dressoirs, salontafels, nachtkastjes, tv kastjes, vitrinekastjes, fauteuils, bijzettafeltjes, plantentafels en spiegels uit de jaren 60 en 70. Ook decoratie zoals West Germany vazen en bloempotten zijn interessant. Enige gebruikssporen is niet erg, grote beschadigingen wel.
  • De afstand tot Oosterhout NB is ook van belang. Staat er 1 kast in Friesland.. sorry dat is te tijdrovend en te kostbaar om op te komen halen. Staat er een heleboel moois dat past in mijn winkel dan kan het wel weer interessant zijn.
  • Foto’s!! Ik kan alleen maar bepalen of het interessant voor de winkel is als ik foto’s zie. Aan de telefoon hoor ik vaak hele uitvoerige beschrijvingen … maar daar kan ik helaas weinig mee. Mail of app me daarom foto’s van de vintage items die je te koop aanbiedt vanaf verschillende kanten, inclusief de prijs die je ervoor wilt hebben.
  • PRIJS is zeker belangrijk! Ik merkt dat mensen het vaak niet via Marktplaats willen verkopen (teveel gedoe, tijdrovend, en nog maar hopen dat mensen ook komen opdagen enzovoorts..) maar zich wel blindstaren op Marktplaats prijzen. Belangrijk: ik koop vintage in tegen inkoopprijzen / handelsprijzen niet tegen particuliere / winkel/ verkoopprijzen. Ik maak kosten voor mijn bedrijf en het is mijn werk dus ik moet er nog winst op kunnen maken. Goed om dat vooraf te beseffen.

 

  • Samengevat: wil je vintage meubels of interieur items uit de jaren50/60/70 verkopen uit een inboedel? Mail dan jouw aanbod inclusief foto’s en prijzen naar info@vintagemeesters.nl Appen mag ook, het telefoonnummer is 06-29198966. Ik laat je dan z.s.m. weten of het past bij wat ik op dat moment zoek / nodig heb. Thanks! Monique

 


Onlangs schreef ik ook een blog over vintage inkopen van particulieren...