FAQ

 

In verband met mijn vakantie kunnen er tussen 14 juni en 7 juli even geen ophaal afspraken gemaakt worden buiten de reguliere openingstijden.

 

VintageMeesters is gevestigd op het terrein van de voormalige Galvanitas fabriek, Wilhelminakanaal 102 in Oosterhout NB. Alles over parkeren en toegang tot de winkel van VintageMeesters lees je hier.

 

Openingstijden: de actuele openingstijden van VintageMeesters staan altijd op de homepage van de website. 

 

Ophalen/Verzenden 

Bij ieder artikel in de webshop staat aangegeven of het kan worden verzonden of moet worden opgehaald. Ophalen kan normaal gesproken tijdens openingstijden in de winkel van VintageMeesters in Oosterhout NB.  

 

Bezorgmogelijkheden & bezorgkosten:

Per juni 2024 hebben we besloten om het bezorgen van meubels in principe niet meer zelf uit te voeren (uitzonderingen in overleg daargelaten). Het reizen, inkopen, transporteren, uitladen en alle aankopen  gereed krijgen voor de winkel vraagt inmiddels zo veel tijd dat het daarnaast ook nog bezorgen simpelweg te tijdrovend is geworden. Niet getreurd, want jouw favo vintage meubelstuk kan nog altijd gewoon keurig netjes bij je thuisbezorgd worden!

 

Opties:

Makkelijkste is om een koerier te boeken via Brenger.nl. Samen kiezen we een transportdatum die ons beiden schikt en via de website van Brenger.nl boek je eenvoudig zelf een koerier voor de afgesproken dag. De kosten voor transport betaal je direct aan Brenger en ik zorg dat ik bij de winkel ben als jouw meubelstuk wordt opgehaald. Dezelfde dag krijg jij het netjes bij je thuis afgeleverd. Makkelijker kan niet!

Prima alternatief kan zijn om zelf een aanhanger of busje regelen, lenen of te huren via bijvoorbeeld Snapcar of Autohopper en het aangekochte meubelstuk tijdens openingstijden of in overleg met mij op een andere dag bij de winkel van VintageMeesters op te komen halen. 

 

Klanten uit België

Belgische klanten kunnen in de webshop betalen met Bancontact. Omdat de verzendkosten anders zijn dan binnen NL ontvangen zij na bestelling een tikkie met de aanvullende verzendkosten voor het pakket op basis van het gewicht. Is het een afhaal-item dan zien we je graag in de winkel tijdens openingstijden. Liever bezorgen? Zie hierboven bij het kopje 'bezorgkosten' of schakel Brenger.nl in. 

 

Wat is het adres & wat zijn de openingstijden?

VintageMeesters is gevestigd in de oude kleedruimte van de voormalige meubelfabriek Galvanitas. Adres: Wilhelminakanaal Zuid 102, 4903 RA, Oosterhout NB. Alle info over gratis parkeren, openingstijden en de looproute vind je hier.

Omdat ik regelmatig op pad ben om nieuwe vintage te kopen is VintageMeesters twee zaterdagen per maand geopend van 12.00 tot 16.00. Daarbuiten werk ik op afspraak. De actuele openingsdagen / tijden staan altijd op de homepage van de website en op Instagram.

 

Wat kan ik verwachten van de spulletjes van Vintagemeesters?

Alle spulletjes die ik te koop aanbied zijn tweedehands, dus gebruikt. Ze hebben dus ook gebruikssporen. De een wat meer, de ander wat minder, maar dat hoort erbij en heeft natuurlijk zo zijn charmes. Uiteraard zijn de spullen wel in dermate goede staat dat je ze gewoon kunt gebruiken. Kijk goed naar de foto’s of kom kijken in de winkel zodat je kunt zien, voelen, testen wat je precies aanschaft.

 

Wat zijn de betalingsmogelijkheden online en in de winkel?

Online in de webshop kan je momenteel enkel betalen via Ideal. In de winkel kan je zowel pinnen als contant betalen. Wil je ter plekke liever een tikkie, dat kan ook! 

 

Zie je iets op Facebook of Instagram dat je graag wilt kopen? Stuur mij dan een persoonlijk berichtje (dat kan via FB / Insta).  Als het item nog beschikbaar is, dan stuur ik je een bericht met daarin het verzoek tot betaling. Pas als de betaling is ontvangen is het voor jou gereserveerd. Ook hiervoor geldt dat je het binnen 14 dagen in de winkel kan komen ophalen !

 

Online bestellen in de webshop

Zodra er online een bestelling is geplaatst verwerken we die normaal gesproken binnen 48 uur. Alle bestellingen worden binnen 48 uur verwerkt en verzonden, met uitzondering van weekend- en feestdagen en tijdens mijn vakantie. We verzenden met PostNL en via de webshop alleen binnen Nederland. Uiteraard niet wanneer er bij het product duidelijk staat vermeld dat je het alleen kunt afhalen in de winkel. Woon je in België? Dan vraag ik je vriendelijk om contact met me op te nemen via het contactformulier om het verzenden tegen aangepaste tarieven te overleggen.

 

Wat kan er wel/niet verzonden worden

Of iets verzonden kan worden hangt af van een meerdere dingen. Als het in een (verhuis)doos past en niet heel kwetsbaar is, dan is dit vaak wel mogelijk. Ik verzend alleen via Post NL en bij aankopen vanaf 25 euro. Het tarief voor een ‘standaard’ pakket in Nederland bedragen de verzendkosten 7,95. Is het groter maar wel stevig en valt het binnen het formaat van een ‘standaard pakket’ (dus maximum formaat: 100 x 50 x 50 cm) dan kan ik het eventueel in bubbeltjesplastic verpakken en verzenden. Uiteraard wel altijd op risico van de koper!

 

Kan ik aangekochte spullen retourneren?

Wil je je online gekochte Vintagemeesters product terugbrengen? Geen probleem! Tot 14 dagen nadat je het hebt gekocht, kun je het product terugbrengen in mijn winkel. Je krijgt je aankoop bedrag volledig retour, mits het artikel is zoals je het bij me kocht.

Heb je het product direct bij mij in de winkel gekocht, dan heb je voldoende de tijd gehad om het goed te bekijken en geldt deze regeling niet. Wil je het product toch bij me terugbrengen? Dan krijg je een tegoedbon voor het aankoopbedrag. Info over het herroepingsrecht voor consumenten kun je ook hier terugvinden. 

 

Vintage meubels & decoratie verkopen?

Geregeld krijg ik de vraag of ik ook vintage inkoop. Uiteraard! Zonder inkoop geen verkoop zeg ik altijd. Maar wat ik wel en niet inkoop luistert nogal nauw. Daarom heb ik mijn ‘spelregels’ genoteerd. Op die manier is het voor iedereen duidelijk wat ik zoek en hoe ik het liefst te werk ga. Meer weten over inkoop/verkoop: kijk dan hier.

 

Vintage huren

Het is ook mogelijk om mid century en vintage interieur items van VintageMeesters te huren voor het decor van een televisieopname, filmproductie of theaterstuk. Dit kan gedurende een afgesproken termijn van minimaal 1 week en maximaal 4 weken. Het tarief hiervoor bedraagt 20 procent van de winkelprijs van het artikel, per week. Uiteraard gaan we er vanuit dat er zeer zorgvuldig met onze schaarse en bijzondere vintage items wordt omgesprongen. Mocht er onverhoopt toch iets sneuvelen dan moet het item in zijn geheel worden vergoed aangezien het onverkoopbaar is geworden. Meer vragen? Neem dan even contact op!

 

Wil je vintage meubels of interieur items aan mij verkopen? Lees dan eerst dit...