5 duurzame & originele vintage cadeau tips

Gepubliceerd op 7 november 2022 om 20:26

Vintage Cadeau Tips

Je knippert een paar keer met je ogen en voor je het weet zitten we alweer bijna in december. De feestmaand betekent natuurlijk cadeautjes-tijd! Wil jij dit jaar ook eens wat duurzamer en vooral origineler uitpakken? Doe dan je voordeel met deze 5 vintage cadeau tips. Niet alleen bijzonder leuk voor de ontvanger, ook nog eens hartstikke leuk voor onze planeet.  Lees je mee?

  1. Glaswerk en vooral vintage glaswerk doet het altijd goed aan tafel en op (kerst)feestjes! Super sfeervol om tijdens oud & nieuw te proosten met krisallen flûtes, wijn te drinken tijdens het (kerst)diner uit mooie vintage wijnglazen of een beetje whisky te nippen uit gave tumblers. Met mooi glaswerk sla je de (cadeau)plank nooit mis.
  2. Klein maar fijn: een mooi vintage fotolijstje. Met een  persoonlijke foto als blijvende herinnering erin altijd een origineel cadeautje. Zilver, of messingkleurig, klein of groter, met jouw foto afgedrukt in sepia of zwart wit tijdloos mooi.
  3. Van prachtige kandelaren kun je er zeker tijdens de feestdagen niet genoeg hebben toch? Mix en match er een paar van verschillende hoogtes, koop er een paar mooie gekleurde of gedraaide kaarsen bij en je hebt een prachtig cadeautje te pakken. Vooral messing is heel erg populair als het om kandelaren gaat.  Dat goudkleurige staat ook extra chique op een feestelijk gedekte tafel.
  4. Ken je het interieur van degene voor wie je een (kerst)cadeautje wilt kopen goed? Dan is de keuze voor een mooie vintage West Germany vaas van keramiek ook een aanrader. Er zijn vintage vazen in allerlei vormen, soorten en maten. Dus ook qua budget kun je alle kanten op. Ga je voor een statement in het interieur, kies dan voor een grote vloervaas in een passende kleur. Succes verzekerd!
  5. Ben je op zoek naar een kleinigheidje maar wil je wel graag met iets origineels aan komen? Dan is een vintage kerstbal of vogeltje een perfect cadeautje. Ook leuk om jezelf ieder jaar een mooie vintage kerstversiering cadeau te doen en zo de boom iedere keer weer een beetje te verfraaien.

 

Extra sfeer tip!

Op zoek naar een speciaal kerstcadeau? Denk dan ook eens aan een vintage kerstcarrousel. Die komen van oorsprong uit Duitsland (het Ertsgebergte) en heb je ook in allerlei soorten, maten en dito prijsklassen. Door de kaarsjes aan te steken stijgt de warmte naar boven en gaat het carrousel vanzelf ronddraaien. Een echte sfeermaker!

Alle genoemde cadeautjes vind je na half november uiteraard ook bij VintageMeesters in de winkel, zo lang de voorraad strekt. Kan je niet kiezen?  Dan is een cadeaubon van VintageMeesters natuurlijk altijd een goed idee. 😉.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.