Back to normal

Gepubliceerd op 5 september 2023 om 16:30

Tuurlijk is het hartstikke leuk wanneer er een verslaggever bij je langs komt voor een stuk over jou en je nieuwe vintage winkellocatie. Het werd uiteindelijk een pagina groot artikel in de BN de Stem, echt super tof. Nooit klagen over positieve free publicity. Daar wordt doorgaans niet mee gestrooid.. dus gewoon blij zijn wanneer ze jou met een bezoekje vereren. En ondanks dat ze op de redactie duidelijk blue monday hadden (de foto’s en onderschriften waren niet helemaal goed op elkaar afgestemd) was ik erg blij dat ze het online snel hadden rechtgezet. ;-) 

Nieuwe vintage fans

Die mooie exposure zorgt ervoor dat er ineens nóg meer mensen in Brabant zijn die weten dat VintageMeesters bestaat. Het aantal volgers op insta groeide meteen gestaag en ook op facebook heb ik er weer wat extra fans bij. Top! Mensen kennen weer mensen en voor je het weet heb je een hele groep vintage lovers bereikt die je eerder niet kon bereiken. Harstikke leuk dus!

 

Keerzijde

Maar… de keerzijde van deze lofzang is dat je ook bedolven wordt onder mailtjes, appjes, telefoontjes en berichten van mensen die de klok wel hebben horen luiden maar niet weten waar de klepel hangt. Of ik interesse heb ik antiek, art deco, rommelmarktspullen, fauteuils uit de jaren 90, kledingkasten waar zelfs de kringloop zijn neus voor ophaalt en zo kan ik nog wel even doorgaan.

 

Oud en gebruikt

Ondanks een pagina groot artikel over een hip duurzaam vintage interieur uit de jaren 60&70 is het nog niet iedereen duidelijk wat ik dan precies in mijn winkel verkoop. Heel wat mensen denken bij vintage meubels nog altijd aan ‘oud en gebruikt’ en hoe ‘oud’ dat doet er (voor hen) niet toe. De bellers en mailers lezen duidelijk heel selectief en hebben allemaal last van een zeer vrije interpretatie van het begrip vintage. Belangrijker nog: ze zien eindelijk kans om van spullen af te raken (en geld voor kunnen krijgen) waar ze op een andere manier geen zin of tijd voor hebben.. 

 

Teleurstellen

Helaas moet ik al deze mensen stuk voor stuk teleurstellen. Zelden zit er iets tussen waar ik wel interesse in heb en als dat al het geval is dan willen ze daar meteen de hoofdprijs voor. Dat werkt natuurlijk niet als je moet inkopen voor een winkel. Het telkens moeten uitleggen hoe inkoop/verkoop/kosten/winstmarge (salaris) werkt vind ik eerlijk gezegd een van de minst leuke dingen van dit werk. Daarom is het vaak prettiger om via handelaren in te kopen, die begrijpen tenminste dat er voor iedereen wat in moet zitten. Ik heb sinds kort daarom een pagina inkoop gemaakt waar ik mensen die iets willen verkopen naar toe verwijs. Daar leg ik - hopelijk duidelijk genoeg - uit wat ik wel en niet zoek voor mijn vintage winkel. 

 

Vintage markt & rondneuzen!

Anyway, de storm van berichtjes is weer gaan liggen. Gelukkig maar, kunnen we weer back to normal. Ik ga me weer bezighouden met wat ik het liefst doe, mooie vintage spullen scoren en in de winkel een plekje geven. Zaterdag is er een brocante / vintage / antiek markt van 09.00 tot 16.00 op het Galvanitas terrein. Ik ruim ook een beetje op (koopjes dus) en natuurlijk is de winkel ook gewoon geopend, dus loop gezellig even binnen!  

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.