Vintage in je interieur: 5 voordelen

Gepubliceerd op 30 november 2023 om 11:22

Wil jij ook graag meer vintage in je interieur? Doen! Twijfel je nog een beetje en weet je niet goed waar te beginnen? Lees dan onderstaande vijf voordelen maar eens door. Wedden dat je binnen no-time je eerste vintage item hebt gescoord?

 

1. Original vintage

Vintage in je interieur biedt serieuze mogelijkheden wanneer je houdt van originaliteit! Meubels die gemaakt zijn in de jaren 50, 60 en 70 hebben lang niet allemaal de tand des tijds doorstaan. Veel is ook gewoon weggegooid (in de houtkachel verdwenen heb ik me meermaals laten vertellen..) omdat er in de jaren daarna nieuwere, modernere meubels op de markt kwamen. Gelukkig werden er in het mid centry tijdperk niet alleen in Nederland meubels gemaakt. Ook in de landen om ons heen was er sprake van een flinke productie. Van ‘gewone’ meubels tot echte design stukken van uitstekende kwaliteit. Resultaat: met een beetje speurwerk is er voor bijna voor iedere portemonnee wel een mooi vintage meubelstuk te vinden waar je zo snel geen tweede van ziet.

 

2. Ontdek je eigen vintage stijl

Met de vintage interieur stijl heb je lekker veel ruimte om je eigen sfeertje te creëren. Hou je van de  botanische look? Dan laten die mooie groene planten zich uitstekend combineren met teak houten wandplanken of een open kast waar je ze mooi kunt uitstallen. Maar ook wanneer je hart sneller gaat kloppen van boho, minimalistisch, kleurrijk, japandi, of industrieel kom je in de vintage interieur stijl prima aan je trekken. Het is een kwestie van met de juiste bril op kijken naar wat je al in huis hebt staan en wat daar mooi bij past.  Vind je het lastig je eigen stijl te ontdekken, lees dan even verder...

 

3. Mix en match intuïtief

Persoonlijk vind ik een interieur op zijn mooist wanneer je de bewoner(s) erin weerspiegeld ziet. Hoe fijn woonprogramma’s ook zijn om naar te kijken en je te laten inspireren, het voelt vaak toch net iets te perfect aan. Niet voor niets geven eigenaars er na vertrek van het camerateam toch weer een eigen touch aan. Logisch ook. Niemand wil het gevoel hebben in een showroom te wonen toch? Vind je het lastig om je eigen stijl te ontdekken dan kan een moodboard helpen. Ga old skool aan de slag door uit tijdschriften te knippen en plakken of al bewaar al surfend je favo plaatjes op insta of Pinterest. Mix en match, kies intuïtief. Je zult zien dat er een heel eigen, unieke sfeer ontstaat, passend bij jouw persoonlijkheid en smaak. Op die manier creëer je een interieur waarin jij je helemaal thuis voelt!

 

4. Direct mee naar huis!

Ben je zover om wat vintage key pieces aan te schaffen? Dan kan je op jacht! Wanneer je heel veel tijd en geduld hebt kan het de moeite lonen om allerlei markten in binnen en buitenland af te struinen op zoek naar dat ene vintage pareltje voor een budget prijsje. Heb je dat niet, kijk dan eens bij gespecialiseerde vintage interieurwinkels. Behalve de winkel van VintageMeesters zijn er verschillende door heel Nederland. Ieder met hun eigen stijl en voor vrijwel ieder budget. Zij hebben het zoekwerk al voor je gedaan, dat scheelt een hoop 😉. De ingekochte meubels zijn nagekeken, gerepareerd en opgepoetst zodat jij het felbegeerde meubelstuk direct mee naar huis kunt nemen. Vergeleken bij die ellelange leveringstijden van reguliere meubelzaken een lekker pluspunt!  

 

5 . Goed voor de planeet

Behalve dat vintage mooi, bijzonder en stijlvol is om te kunnen verwerken in je interieur help jij met je aankoop ook onze planeet een handje. Want zeg nou eerlijk, het is toch ook best een beetje onzinnig om altijd maar alles hagelnieuw te kopen? Gelukkig zie je steeds meer mensen bewuster kiezen. Niet alleen als het gaat om voeding of kleding, maar ook op het gebied van interieur worden bewustere keuzes gemaakt. Er is ook zoveel moois beschikbaar! Een gaaf kastje, prachtig dressoir, toffe spiegel, fauteuil of een eettafel met heerlijke stoelen, het kan allemaal heus heel stijlvol, comfortabel en duurzaam. Succes! 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.