Het H woord…

Gepubliceerd op 9 januari 2024 om 17:29

Zou verboden moeten worden. Althans, bij mij in de winkel dan. Ik begrijp dat ik deze intro een beetje moet toelichten. Het leek me een goed begin van het nieuwe jaar, een blogpost over het H woord. Mocht je het nog niet geraden hebben…. Ik heb over het woord HOBBY. Daarmee wordt te pas en te onpas gestrooid op een willekeurige zaterdagmiddag. En daar vind ik iets van.

W versus H

‘Wel een leuke hobby hoor, dat vintage verzamelen’. Of wat dacht je van deze.. ‘lijkt me zo’n leuke hobby een vintage winkeltje’. Of... ‘fijn hoor zo lekker hobbyen de hele week’. Juist. Mijn antwoorden variëren een beetje (van subtiel naar heel direct 😉) maar dan nog valt het kwartje vaak niet helemaal. Want wanneer ik vertel dat ik vrijwel zonder uitzondering bijna 7 dagen in de week werk, inclusief weekenden, avonden.. en dat het een fulltime baan is met een hoop onzekere factoren dan is het antwoordt vrijwel altijd: ‘ja… maar je vindt het toch leuk’? Klopt. Heel leuk zelfs. Ik mag hopen dat de vraagsteller zijn of haar werk ook leuk vindt. Maar dat mijn werk me prima bevalt maakt het nog geen hobby natuurlijk. 

Thuislaten

Daarbij ben ik van mening dat een hobby geld kost en werken (al dan niet in je eigen bedrijf) geld oplevert. Ik krijg dus instantaan jeuk van het woord hobby als het gaat om mijn werk. Zullen we afspreken dat we die thuislaten de volgende keer? Ik vind het hartstikke leuk om met klanten en bezoekers over mijn inkoopavonturen te kletsen, iets te vertellen over de herkomst van een mooi vintage meubel of met ze mee te denken over welke kroonluchter het beste boven de eettafel of in de hal past maar niet om telkens te moeten uitleggen dat dit geen hobby is maar gewoon een leuke, intensieve fulltime job. 

Start!

Zo. Nu dat uit de wereld is kunnen we lekker van start met 2024! Ik ben nog een beetje zoekende hoe ik de nieuwe winkelruimte goed gevuld kan houden. Ik merk echt dat deze ruimte een derde groter is dan de vorige. Dat betekent nog meer op pad, nog meer mooie vintage zien in te kopen en meer tijd kwijt met schoonmaken, herstellen, inrichten en stylen van alle spullen. Wel een leuke uitdaging, en daar hou ik wel van van dus het komt vast goed! Maudy en Corinne blijven mij ook dit jaar vervangen dus die zullen jullie dus af en toe tegenkomen op de zaterdag wanneer ik op inkoop pad ben. Tot snel!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.