Net als in de film

Gepubliceerd op 28 juli 2021 om 10:02

Als enorme liefhebber van de fifties en de sixties ben ik ook fan van series als Mad Men en wat recenter Why Women Kill. Zeker de scenes die zijn geschoten in de jaren vijftig tot zeventig vind ik fantastisch. De kleding, de kapsels, de auto’s en niet te vergeten het interieur! Zo zorgvuldig uitgezocht, het klopt gewoonweg allemaal, tot op detailniveau (zoals de whiskyflessen op de Hollywood Regency trolleys), prachtig!

Toen er een berichtje in mijn mailbox plofte van een filmmaatschappij met de vraag of we ook vintage verhuren voor opnames van een nieuwe Nederlandse speelfilm maakte mijn hart dan ook een klein sprongetje. Want de gedachte dat er straks vintage items uit mijn winkel op het witte doek verschijnen (ook al is het maar voor 10 seconden) is toch gewoon super leuk!

Filmdecor

Daarnaast ben ik stiekem natuurlijk ook best een beetje trots. Want er zit super veel tijd in het vinden, kopen en ophalen van al die bijzondere vintage. Daarbij moet alles ook nog eens in goede herbruikbare staat zijn en een duidelijke signatuur uit de fifties, sixties of seventies hebben. Mede door de toenemende populariteit van vintage en mid century design worden mooie, betaalbare stukken steeds schaarser. Dat het me (nog) steeds lukt om die op te duiken en dat sommige hiervan nu hun weg vinden naar een filmdecor zie ik als een mooi compliment.

Welke film?

Inmiddels ben je natuurlijk hartstikke nieuwsgierig in welke film de stukken van VintageMeesters hun opwachting gaan maken 😉. In Piece of My Heart gaat het over de onvoorwaardelijke vriendschap tussen de twee jonge vrouwen Irma en Olga. Beide getalenteerde danseressen proberen zich staande te houden in de veeleisende en ambitieuze balletwereld. Olga is een rijzende ster, maar omdat haar talent te groot is om te dragen verliest ze zichzelf in het nachtleven van de losbandige jaren zeventig. De film vertelt het verhaal over bijzonder talent maar is bovenal een verhaal over een uitzonderlijke vriendschap tussen twee jonge vrouwen.

Najaar 2022

De cast bestaat uit de danseressen Elaine Meijerink en Roos Englebert en acteurs Peter Paul Muller, Daniël Boissevain, Gijs Scholten van Aschat, Katelijne Damen, Yannick Jozefzoon, Gijs Blom, Tina de Bruin, Jan Kooijman en Igone de Jongh. Piece of My Heart zal in het najaar van 2022 verschijnen. Dat duurt inderdaad nog eventjes, maar wat in het vat zit… Ik ga hem in elk geval zeker bekijken want ik ben reuze benieuwd of ik "mijn vintage" kan spotten! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.