VintageMeesters 2.0

Gepubliceerd op 27 december 2021 om 09:23

De dagen voor kerst stonden voor mij in het teken van een hoop drukte, onrust en onzekerheid. Terwijl er een nieuwe lockdown boven mijn hoofd hing bleek er op zeer korte termijn ook een einde te komen aan de huisvesting van VintageMeesters. Zoals jullie wellicht weten huur ik het huidige winkelpand anti-kraak en dat betekent dat wanneer er zich een ‘reguliere’ huurder aandient ik 28 dagen heb om te vertrekken. Dat gaf stress. Zeker toen er diezelfde zaterdag ook nog een lockdown werd afgegeven tot minstens 14 januari.

Actie!

Ik ging direct in de hoogste versnelling. Allereest zocht ik contact met de gemeente Oosterhout en met AdHoc voor een mogelijke alternatieve anti kraak locatie. Adhoc heeft momenteel geen aanbod in mijn regio en van de gemeente hoefde ik het ook niet te hebben. 

De stadsmanager liet weten wel voor me te willen informeren maar dat ik een slechte propositie ben voor onroerend goed eigenaren (te weinig dagen per week open en een kleine beurs). Dat geeft de burger moed. Not. Niks meer van gehoord trouwens. Ook niet dat er hier in datzelfde Oosterhout een heel interessant project loopt dat precies aansluit bij hetgeen wat ik doe; tweedehands vintage en design meubels verkopen.

Oude meubelfabriek

Gelukkig kwam er door mijn eigen netwerk achter dat er hier in Oosterhout op een klein industrieel terrein in de oude meubelfabriek van Galvanitas met grote hangars allerlei interessante ondernemers neerstrijken die raakvlakken hebben mijn werkzaamheden. Zo zit er al een smid die speciale stalen messen maakt, een kunstenaar die ook grafische ontwerpen is, een naaiatelier die de mooiste dingen maken, een high end vintage design dealer, een bierbrouwerij, het MOYA museum, De Houthallen met een terras en een pop podium. Daarnaast komen er nog een tweetal collega vintage verkopers en een meubelstoffeerder bij. The place to be toch!? 

Nieuwe vintage hotspot

Zo ontzettend fijn dat ik op bizar korte termijn een afspraak had om rond te kijken op deze culturele creatieve hotspot en ik sprong een gat in de lucht toen bleek dat de enige nog beschikbare ruimte precies was wat ik zocht. De voormalige kleedruimte van de fabriek, 100 m2 met zijn oude jaren 30 tegeltjes en hoge ramen is de uitgelezen plek om mijn vintage te kunnen parkeren, stijlen, fotograferen en natuurlijk te verkopen. Ik aarzelde geen moment en zei meteen JA IK WIL!

De dag voor kerst kreeg ik de definitieve bevestiging en de toezegging dat ik vanaf 15 januari mag beginnen met verhuizen. Met de deadline van 20e (dan moet ik eruit zijn) in mijn achterhoofd een enorme opluchting. De start van 2022 gaat super druk worden maar het allerbelangrijkste is dat ik een prachtige leuke nieuwe locatie heb voor VintageMeesters en … dat ik daar zeker 1,5 tot 2 jaar kan blijven! Beste kerstcadeau ever toch?

Verhuizing

Praktisch gezien betekent dit dat ik (ook in combinatie met de lockdown) niet meer open kan voordat ik ga verhuizen. Gelukkig kan iedereen wel gewoon via de webshop bestellen en afhalen op afspraak. Een nieuwe (her) opening zal komt er zeker wanneer ik daar lekker ben ingericht. Een exacte datum volgt nog, ik hou jullie op de hoogte via de socials!

Bruisende locatie

Ik verheug me in ieder geval enorm op wat 2022 mij gaat brengen. Het Galvanitas terrein (Wilhelminakanaal-Zuid 102, Oosterhout NB)  is beslist een hele interessante, creatieve, bruisende locatie met een gevarieerd aanbod voor alle vintage lovers dus ik ga jullie zeker zien komende jaar! Lieve groet, Monique

Reactie plaatsen

Reacties

Hans & Suzanne, @tierelantijdjes
2 jaar geleden

Waar één deur dicht gaat, opent soms onverwacht een andere. Prachtige kans voor je winkel, zeg! Véél succes en sterkte met de verhuizing. Je nieuwe jaar kan niet beter beginnen!!

Gom van Geel
2 jaar geleden

Op uw site zien we een hoge rotan plantenstandaard.
Is deze nog te koop en wat is de prijs?

Gom van Geel
Oosterhout